Димитър Али

За Димитър Али: 

От ранните си детски години той питае любов към азиатската култура и в частност към бойните изкуства. Това го одвежда до срещата му с Айкидо в което през 2016 защитава майсторска степен. В настоящия момент сенсей Али се занимава усилено и с Карате-до.Движението му по пътя на японските бойни изкуства отваря очите му за реалното измерение на това да бъдеш учител. Осъзнал двойния смисъл на думата „Сенсей“ (майстор по бойни изкуства, лечител) той запопва да се обучава в различни системи за лечение на тялото и духът.
През 2015 придобива професионална квалификация по „Класически масаж и постизометрична релаксация“ от департамента по спорт към Софийския Университет.
През 2016 година защитава първа степен по „ИЗТОЧЕН СПЕЦИАЛЕН БОЖЕСТВЕН МАСАЖ НА МАСАИУКИ САЙОНДЖИ“ (ЮМЕЙХО)
През 2017 преминава през инициация в системата „Рейки“ в която постига най-високата трета (майсторска) степен.
През 2018 придобива първа степен по „Традиционен Тай Масаж

„Айки терапия“ е метод за подобряване на физическото и духовно здраве създаден от сенсей Димитър Али. Методът цели повишаването на вътрешната енергия (KI) която отговаря за здравето на тялото и умът посредством масажни техники и енергиино мануално докосване. Чрез терапията се повишава състоянието на различните системи и органи в човешкия организъм.Премахват се негативните енергии които водят до депресивни състояния и умора. Методът е уникален плод на житейския опит на сенсей Али.

Юмейхо е цялостна философия за постигане на пълен баланс и хармония на човека със себе си и с заобикалящия го свят, включваща в себе си масажни и наместващи техники, гимнастически упражнения и вътрешни практики, целящи да съвместят центъра на тежестта с енергийния център на човека.

 

Традиционният тайландски масаж се практикува от около 2 500 години. Той съчетава практики от индийската аюрведа и традиционната китайска медицина. Класическите масажи от Тайланд използват умело йога пози, масажиране в дълбочина, разтягане и работа върху енергийните линии, за да облекчат напрежението в мускулите и да позволят на жизнената сила и енергия да циркулират свободно в тялото.

 

За записвания за мажажи, терапии, процедури и сеанси:

тел: 0988775538, e-mail: dimitarali.san@gmail.com