Паневритмия – курс за Свещения танц

Заповядайте на курса ни по Паневритмия за сезон 2018/2019г.

Водещ инструктор – Антоанета Господинова
Начало: 08.10.2018 (понеделник) от 18:30
Всеки понеделник, веднъж седмично по 2 часа по 45 мин.
Къде: Центъра за Духовно развитие на ул. Дунав 43, партер
Продължителност: 24 седмици
Цена на курса: дарения за развитието и поддръжката на Центъра за Духовно развитие
Минимален брой участници в курса: 12 човека
Срок за записване: до 06.10.2018

С предварително записване на имейл: info@bulgarianow.org, телефон 0885004083

Какво ще научите?

Според Учителя Беинса Дуно: „Паневритмията е хармонично, творческо изявление на Божественото начало във Вселената.“ Думата „пан-ев-ритмия“ или „pan-eu-rhythmy“ има три корена и в буквален превод значи „космичен-висш-ритъм“.
Това са тридесет ритмични движения с музика и текст, последователно свързани в едно цяло, които „…са спокойни, лишени от стихийността на опиянението, прости, с великата простота на мировите закони, и чисти от външни ефекти, които убиват волята за съсредоточаване.“

Програма:
Изучават се упраженията и движенията на танца прилагайки съответните принципи по които се движи Вселената. Първата част от урока (45мин.) се състои от упражнения и представяне на принципите в Паневритмията, а втората от изпълнение на ново движение от Паневритмията.

Пътят към Паневритмията започва отвътре, от сърцето. От зова на Духа да тръгнеш по пътя на Истината, да научиш уроците си тук на Земята, от жаждата за чистотата на Словото. От търсенията на Душата и стремежа ѝ към съвършенство. Когато всичко това се прояви, появяват се и точните хора, които да я водят. Обикновено е вследствие на труден период, криза или обрат в живота, който спира дъха ти и те кара да се замислиш : Защо ? Защо си дошъл? Каква е мисията ти тук, какво имаш да научиш за себе си и какво да дадеш на другите. След този зов идват стъпките на Учението и труда, на себеотричане и стремеж към Чистота. Към творене на Добро и Хармония, към единение с Всемира. Паневритмията е Всемирна хармония на движението. Хармоничното, творческо проявление на Божественото начало във Вселената. Висш, всеобщ космичен ритъм. Паневритмичните упражнения са акумулатори, чрез които приемаме живата енергия от природата и чрез нея работим за своето и общо физическо, психическо и духовно усъвършенстване. Паневритмията ни учи на себевладеене, чистота на мисли, чувства, думи и дела, умение за работа в екип и хармония с цялото. Ние сме Светлина. Служители на Доброто, работници по пътя към Съвършенство.

Водещи Сътворци: Антоанета Господинова

Бъдете осъзнати! Очакваме Ви с Любов!!!

Внимание: Центъра за духовно развитие е под егидата на Фондация Духовно развитие, чиито цели са създаване на нужните условия, генериране и провеждане на мероприятия за развитие на духовните аспекти на човек. Откриване и разгръщане на неговите способности, възгледи и идеи. Всички такси и дарения, които се събират отиват за покриване на разходите за издръжка на залите и реклама. Фондация Духовно развитие е благотворителна организация и няма за цел парична печалба или материални облаги.